Futureproof ICT een noodzaak?

Klaar voor de toekomst?

Is je ICT infrastructuur (cloud, lokaal of hybride) klaar om de digitale evolutie op een veilige manier te ondersteunen? Voldoet jouw ICT-netwerk aan de verwachtingen van morgen zowel qua functionaliteit, performantie, bedrijfszekerheid en (cyber) security?

ICT-landschap

Een kritisch component voor bedrijven

Vandaag de dag stoppen de meeste bedrijven simpelweg met produceren, uitleveren, … wanneer de ICT-toepassingen niet meer naar behoren functioneren. Downtime of zelfs een te lage performantie kunnen je handenvol geld kosten. Ontzorg jezelf.

Wat met legacy systemen ?

Wat met cyberveiligheid ?

Wat met flexibiliteit ?

Oudere systemen

Out with the old, in with the new

De afgelopen jaren hebben we met veel klanten gewerkt waarbij we vaak constateerd hebben dat -vooral in KMO’s-  de kernbedrijfsprocessen nog steeds gebaseerd zijn op oudere legacy-systemen.  Zowel de hardware (infrastructuur) als software zijn “niet meer van deze tijd”, met alle gevolgen vandien. Denk maar eens aan de impact op jouw bedrijf als deze kernsystemen morgen niet meer zouden werken. Voor deze systemen is de vraag nu niet meer om “OF” maar “WANNEER” dat zal gebeuren. 

Zorg er daarvoor voor dat in de onderliggende ICT-infrastructuur de nodige continuiteit is ingebouwd (én getest) zodat er bij problemen onmiddellijk oplossingen kunnen geactiveerd worden om de impact zo klein mogelijk te houden.

Sommige systemen werden jaren geleden ontwikkeld door experts die nu niet meer  beschikbaar zijn om te ondersteunen, of  om nieuwe  functionaliteit in te passen  => HELP, een objectieve netwerkaudit gevraagd! 

Cyberveiligheid

Bescherm je ICT-omgeving

Cybercrime is de snelst groeiende vorm van misdaad in de laatste jaren en heeft zich intussen sterk geprofessionaliseerd. Hackers zijn niet langer ondeugende tieners of activisten. Cybercrime is een businessmodel geworden, temeer omdat “the attack surface” steeds groter is geworden. Bijna ieder onder ons kent de dagelijks pogingen via phising mails maar bedrijven zien vaak niet de vele hacking pogingen die gaande zijn op hun interne netwerk. Daarnaast is ook ethical hacking een vaak gebruikte manier om op een niet-technische manier jouw identiteit of geld te ontvreemden.

  • Moderne systemen maken gebruik van IP-technologie en zijn aangesloten op een centrale databases
  • Draadloze communicatie
  • De snelle groei van het Internet of Things waarin systemen en devices met elkaar worden gekoppeld
  • Complexe architecturen; hybride omgevingen, on-premise, in de cloud
  • De trend van “op services gebaseerde businessmodellen“ (Infrastructure as a service, software as a service ,…)
  • Bedrijven die in het verleden misschien drie locaties hadden, hebben er in één klap tientallen en soms wel honderden extra thuiswerklocaties bij gekregen
  • ...

Een cyber-aanval (denk maar aan Phishing, Malware, hacking, ransomware (Cryptolocking ) Denial of Serivce, Skimmig, MitM, DDos-aanvallen, datalekken, identiteitsdiefstal, …) kan een serieuze onderbreking van je dagelijkse bedrijfsactiviteiten veroorzaken en enorme financiële verliezen met zich meebrengen. 

Een cybersecurity verzekering is daarom een absolute aanrader naast een gespecialiseerde ICT-leverancier die jouw volledige IT-omgeving de klok rond proactief bewaakt en beheert.

In the midst of chaos, there is also opportunity. Opportunities multiply as they are seized.

Sun Tzu’s The Art of War

Flexibiliteit

Futureproof IT-omgeving

Elke ondernemer moet snel kunnen schakelen, zeker in tijden van digitalisering. De oplossing; een flexibele IT-infrastructuur, een digitale omgeving die het mogelijk maakt om waardevol inzicht uit data te filteren, cyberdreigingen proactief te bestrijden en rijkere ervaringen voor klanten aan te bieden op elk device. Toch is het voor KMO’s met beperkte middelen niet vanzelfsprekend om in een nieuwe infrastructuur te investeren.

Jouw IT-omgeving moderniseren om beter tegemoet te komen aan de toekomstige wensen van jouw klanten, zonder je eigen budget te overschrijden is geen evidentie. Giet je hardware en software in een abonnementsformule en betaal voor het gebruik een vast bedrag per maand. Het vereenvoudigt je ICT-budgettering en maakt jouw operationele kosten voorspelbaar. Bovendien betaal je enkel voor wat je echt gebruikt => Investeer in een futureproof IT-omgeving, ook met een klein budget.

Cyber Security

Mobility

Digital Workplace

Platform