ProHeat: een vruchtbare samenwerking met toekomstperspectief

Meten is weten: en net daar weet Testo alles over. Als marktleider met het breedste gamma binnen het vakgebied, biedt het bedrijf gepaste meetoplossingen voor spelers in de HVAC, Food, Farma en verschillende andere industrieën. Daarbij zijn niet alleen advies vooraf en verkoop, maar ook begeleiding, de helpdesk en opleiding standaard deel van de service. Onder het motto ‘be sure’ wordt de levenslange garantie op accuraat meten benadrukt. De juiste opleiding, regelmatige herkalibratie en de reparatiedienst waarborgen dat voor de klant. Zo’n 43 medewerkers, waaronder on site techniekers, commercieel vertegenwoordigers, backoffice en marketeers staan iedere dag paraat. 

Het gebruik van hoogwaardige materialen en technologie garandeert de kwaliteit van de meettoestellen, en zo’n 16% van de omzet wordt weer geïnvesteerd in verder onderzoek en innovatie. Het bedrijf weet dus dat de markt evolueert, en dat je bijgevolg beter te vroeg start met groeien dan te laat. Jeroen Van Der Kelen, Managing Director van Testo, licht toe hoe BizzPro hen daarbij kon ondersteunen – en hoe we later ook als businesspartner de handen in elkaar sloegen. 


De zoektocht naar groei

Enerzijds is Testo de eerste om te kijken wat bepaalde technologische ontwikkelingen voor het bedrijf kunnen betekenen, anderzijds komt de vraag naar digitalisering ook van de klant. Integratie met andere gebruikte software is daar een voorbeeld van. “We hebben concurrenten in elk segment van de markt, dus om onze positie als marktleider te behouden moeten we die een stapje voorblijven,” aldus Jeroen. Volop inzetten op digitalisering en transformatie was de boodschap. Niet alleen de oplossing moest betrouwbaar zijn, maar ook de partner voor het proces. “De professionele klik moest er zijn bij de keuze”, zegt Jeroen. BizzPro bleek de geknipte partij.

Wat was de nood? Klanten op de baan verzamelden hun data (nog steeds) op papier. Dat moest digitaal en automatisch kunnen. De installateurs die gebruik maken van rookgasanalysers tijdens het onderhoud van verwarmingsketels bij hun eindklanten , waren toe aan een stevige digitale update. 


Op naar fase 2 – met toeters en bellen

BizzPro was er vanaf het kleine begin van de digitale transformatie – met eerste applicatie Instalight – al bij, maar Testo merkte snel dat er meer nodig was. Meetresultaten opslaan en later raadplegen, was nog niet mogelijk. De klant zou baat hebben bij een Cloud, voor de opslag van attesten van metingen. “Die Cloud, waarin de digitale attesten konden worden bewaard, ontpopte zich achteraf tot een zeer waardevolle mini CRM-tool voor onze HVAC-gebruikers”, aldus Jeroen. Digitale klanten hebben namelijk nood aan een Cloud, die informatie overal beschikbaar maakt.

Die verdere ontwikkeling kwam er in de tweede fase: de ProHeat oplossing. In het kort: een Applicatie om op de baan gemakkelijk certificeringen te kunnen bijhouden. Na meting, belanden de resultaten via bluetooth automatisch op de tablet en kunnen de nodige attesten in PDF aangemaakt worden. Finaal belanden deze documenten  in de Cloud. Het resultaat is dat de info continu beschikbaar is, up-to-date en digitaal.

Hoe realiseerden we dat? Het was de kennis van Testo’s Koen van Nieuwenhoeve, dé kenner op vlak van attesten en logica, die gedigitaliseerd moest worden in een applicatie. Door de nauwe samenwerking met Gert Uvin, was het een kort op de bal heen-en-weer verhaal. Typisch BizzPro: modulaire, customized applicaties op maat en vraag van de klant. Snel opvolgen, aanpassen en dan weer met een new and improved versie op de proppen komen. Koen kon die versie telkens testen, en was de beste persoon om aan te geven waar er verder verbeterd kon worden.

Van dienstverlening naar partnership

Daarna is de bal écht aan het rollen gegaan. BizzPro en Testo sloegen de handen in elkaar voor een partnership. Testo verzorgt de commercialisering van de applicatie, BizzPro buigt zich over de technische kant van het verhaal en de helpdesk. Vandaag heeft de app meer dan 750 gebruikers, waardoor het de grootste app met digitale attesten is. En de licenties blijven maar groeien. Mond-aan-mondreclame is daarbij misschien wel het grootste compliment: de reacties van de markt – van de rechtstreekse gebruikers – zijn zeer positief. De verkoop van rookgasanalyser is met 20% gestegen en Testo heeft haar marktaandeel verder doen groeien. Dat belooft voor de toekomst, die is aan procesoptimalisatie!


Een succesvolle samenwerking tussen twee ambitieuze bedrijven

“Er was al vrij snel een echte vertrouwensband”, zegt Jeroen. “BizzPro gaf snel een indicatie over budget en timing, die achteraf ook zeer accuraat bleek te zijn. Ook de vaste prijsstelling gaf vertrouwen”, voegt hij toe. Ook de snelheid waarmee er een oplossing werd opgesteld maakte een indruk: tussen het eerste gesprek en de realisatie van de app gingen slechts drie maanden voorbij. “Een goede partner voor digitalisering is primordiaal. Een investering moet terugverdiend worden, en dit is een partner die daar dusver steeds in slaagde. Binnen de tijdskaders, binnen budget en met kwaliteitsgarantie”, besluit de Managing Director. De stap naar zakenpartners is een mooie evolutie, successen zullen in de toekomst dan ook samen gevierd worden.

More Use Cases

BizzPro: de ‘Compagnon’ in digitale projecten bij De Meuter

De firma afbraakwerken en grondwerken, De Meuter nv, is één van de grootste spelers in zijn domein in België . Al meer dan 50 jaar zijn ze actief in o.a. sloopwerken, grondwerken, sanering en recyclage. BizzPro is al jaren de vaste IT-partner van De Meuter op gebied van soft- en hardware oplossingen. Zo ook voor het project Compangnon.

Bekijk Project »

Mobco & BizzPro: Innoveren, en dat blijven doen. Zo blijven we aan zet.

Een bedrijf dat andere ondernemingen helpt innoveren. Mobco denkt mee met bedrijven, en selecteert welke technologie klanten efficiënter maakt. Met hun aanbod van hardware, beveiliging daarvan en verdere ondersteuning zijn ze de one-stop-shop voor alles wat nodig is om de transformatie naar een moderne werkplek te realiseren bij hun klanten. Het resultaat: een Workplace Self Service Portal.

Bekijk Project »

IOT mobiele app geïntegreerd met liften

Liftbeheer is een vak apart. Ook daar is de toekomst: slimme digitalisatie. BizzPro hielp bij de ontwikkeling van een innovatie app voor liftbeheer, die via bluetooth en USB verbonden is met het microcontroller board van de supervisor. Van handige automatisatie gesproken.

Bekijk Project »

Handige mobiele app om koffie te bestellen

Een lumineus app-idee? Geen probleem. Als je met BizzPro samenwerkt, komt die app er snel. Het idee van deze klant: een mobiele applicatie waarmee koffieliefhebbers de dichtstbijzijnde koffiebar kunnen lokaliseren, en daar vervolgens een koffietje kunnen bestellen. Het resultaat was een cross platform mobiele app.

Bekijk Project »

Remote
Assistance